For en som er litt over gjennomsnittet glad i denne delen av årstiden er jul noe jeg tenker på både titt og ofte gjennom hele året. Det å planlegge denne tiden for meg er forbundet med mye glede. Julen er veldig tradisjonsrik for de fleste av oss, og det er viktig å gjenskape det bildet år etter år. Det å videreføre de tradisjonene jeg er vokst opp med er viktig for meg og jeg ønsker også å videreføre dette til mine barn. Tidligere i år ble jeg spurt om juletrender for dette året av Ann Merete Slåttland i forbindelse med en reportasje som skulle på trykk i magasinet Boligdrøm.

Nedenfor kan du se intervjuet og hva jeg tror om årets trender.

– Kan vi egentlig snakke om trender når det kommer til julepynt, eller står tradisjoner sterkt?

I en høytid som julen er vil jeg si at tradisjoner står veldig sterkt. Det er den tiden av året hvor nostalgien i oss virkelig kommer frem,og vi helst ønsker å ha det på akkurat samme måte som vi alltid har hatt det.

– I fjor så vi at burgunderrødt og rødt var på vei tilbake som julefarger – hvorfor det, tror du?

Rødt i ulike nyanser har alltid vært en typisk julefarge for mange, men det var en periode julen ikke skulle være rød. Fargene som kommer til jul gjenspeiler seg mye av trendbildet ellers i året, og ser vi f eks tilbake på i fjor hvor disse støvete nyansene kom for fullt, var det også naturlig at dette var å se til jul. Det at farger er mye mer representert og at vi tør å bruke farger på en annen måte enn bare for få år tilbake, er mye av grunnen til akkurat det.

For hvilken farge er vel mer tradisjonsbundet enn rødt?

– Er det noe julepynt vi finner frem, uansett trender eller ei?

Så absolutt. Alle har vi et og annet fra barndommen som må frem år etter år. Dette handler for mange om å komme i den rette julestemningen, nettopp fordi julen handler om minner og tradisjoner for de aller fleste av oss.

– Kan du si noe om 2018 og julepynttrender for i år? Hva ser vi av farger, former, ting, metaller?

Den jordnære paletten som vi har sett i hele år vil også være representert til jul. Støvete farger i ulike nyanser ispedd naturlige materialer og runde myke former. De gylne metallene vil også være å se denne julen.  Vi ser helt klart de røde tendensene fortsette, men gjerne i ulike nyanser og mer avdempende toner for å gi fargen et lite løft. Rødt forbindes med varme, å på denne tiden av året er det akkurat det vi søker. Den trygge gode rammen som gir oss den rette stemningen. Bruk av blomster, planter og kranser vil også være mye brukt i pyntingen, og det blir jo aldri feil til jul. Søken etter det perfekte er ofte å se i det uperfekte- vi dras stadig til den mer personlige stilen og spesielt i denne høytiden er dette viktig for oss.

Nydelig julepynt som varer år etter år fra Rosendahl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vakker julepynt fra Nordstjerne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julekuler i støvete nyanser og ulike sjatteringer

 

 

 

 

 

Ønsker dere alle en riktig god førjulstid!